Inbytte Juan Foyth (till vänster) och storstjärnan Heung-min Son (till höger) blev båda utvisade när Tottenham förlorade med 0-1 mot Bournemouth. Foto: TT

Tottenhams mardröm – dubbla utvisningar och sen förlust

Uppdaterad
Publicerad

Tottenham hade en tung eftermiddag på Vitality Stadium i Bournemouth. Storstjärnan Heung-min Son visades ut, inbytte Juan Foyth likaså – och på övertid nickade Nathan Ake in slutresultatet 1-0 till Bournemouth.

Resultat gör att Tottenham får fortsätta att jaga Champions League-platsen ett tag till.

Med pannan satte Bournemouths hårfagre mittback Nathan Ake punkt för en mardrömsvecka för Tottenham.

I en händelserik match fylld med känslor nickade han på övertid in slutresultatet 1-0 bakom Hugo Lloris. Tottenhamns andra förlust denna vecka efter Champions League-förlusten mot Ajax.

”Inte läge att få två utvisningar”

Och mycket hann hända innan Akes 1-0. Heung-min Son hann visas ut i slutet av den första halvleken efter en aggressiv knuff. Bara minuter senare, i början av andra, lyckades inbytte Juan Foyth också få rött kort – mittbacken gick in i en duell med dobbarna före.

– Det här var inte ett läge att få två man utvisade. Men vi är ett lag som kan hantera den här situationen och vi måste få de tre poängen som vi behöver, säger Hugo Lloris enligt AP.

Får fortsätta jaga

Dubbla utvisningar för Spurs alltså, som trots det lyckades hålla 0-0 fram till just Akes övertidsavgörande.

Tottenham får därmed fortsätta sin jakt på en Champions League-plats, laget har två poäng ner till Chelsea på fjärdeplatsen.

Premier League

Bournemouth logo

Bournemouth

1 - 0

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

Vitality Stadium, Bournemouth
Publik: 10630
Domare: Craig Pawson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.