Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar IK Sirius. Foto: TT

Tränarduon bryter kontraktet – lämnar allsvenska laget

Uppdaterad
Publicerad

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har varit tränare i Sirius sedan 2012.
Nu lämnar de klubben för antingen utlandet eller en storklubb i Sverige.
– Det är med stort vemod och starka känslor vi väljer att lämna Sirius efter alla dessa år, meddelar de i ett pressmeddelande.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har delat på ansvaret i Uppsala-klubben sedan de anlände inför säsongen 2012.

De har varit med om att ta upp klubben från division 1 till allsvenskan och under två år sett till att hålla sig kvar.

Nu bryter duon kontraktet ett år i förväg.

Storklubbsklausul

Orsaken är en klausul som gör det möjligt för dem att lämna.

– När vi förlängde med Kim och Thomas för drygt ett år sedan skrevs det på deras begäran in en utlands-/storklubbsklausul i kontraktet. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna förlänga kontraktet, och denna klausul har de nu valt att aktivera, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius Fotboll i ett pressmeddelande.

Bergstrand och Lagerlöf kommer att fortsätta leda träningarna fram till i slutet av november, då laget går på ledighet. Arbetet med att ersätta duon därefter är redan i full gång.

– Det är med stort vemod och starka känslor vi väljer att lämna Sirius efter alla dessa år. Den resa som Sirius inlett är fantastisk och vi är mycket tacksamma och stolta över att fått ha varit en del av den, säger de själva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer