Debutanten: ”Klart man är nöjd med året”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslandslagets färskaste namn, 19-årige Mattias Svanberg, har gjort en lång resa under året. Och i går reste han hem till Sverige, för att resa vidare med landslaget till Turkiet.
– Det ska bli kul, och jag ska njuta av det här, säger Svanberg till SVT Sport.

Medan hans nya lagkamrater var på fotbollsgalan satt Mattias Svanberg på flyget hem från Italien. Så han kunde inte kommentera damlandslagets Nilla Fischers brandtal:

– Jag var på flygplatsen då, så jag har inte hört talet. Men det är så klart att man står upp för allas lika värde, säger Svanberg tydligt.

När mittbacken Pontus Jansson tackade nej på grund av skada kallade förbundskapten Janne Andersson in offensive mittfältaren Mattias Svanberg i truppen.

– Jag har haft en bra resa i år. Jag startade hemma i Malmö, kom till ett ett nytt land och en ny liga (Italien) för att nu komma med i a-landslaget. Det är klart att man är nöjd med det här året.

Eftersom både Sebastian Larsson och Albin Ekdal dras med skadekänningar lär Svanberg få chansen att visa upp sig rejält på träningarna till att börja med.

– Vi har inte pratat taktik ännu, men vi behöver ju två vinster. Men jag är här för att ta för mig och att visa upp mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer