Tre mål på sex minuter för Spanien i VM-premiären

Spanien är i VM efter en stormig tid med spelarbojkott.

Men laget fick en smakstart på turneringen när man gjorde tre mål inom loppet av sex minuter mot Costa Rica.

– Vi hade önskat att göra fler mål, säger Irene Paredes till SVT Sport.

1-0 kom i den 21:e minuten, genom ett självmål, innan stjärnan Aitana Bonmati gjorde 2-0 bara två minuter senare.

Esther Gonzalez utökade till 3-0 i den 27:e minuten och fullbordade de spanska drömminuterna.

Målskytten Bonmati, till vardags i Barcelona, är en av tre spanska spelare som avbrutit bojkotten för att spela VM. 15 spelare valde i höstas av bojkotta landslaget. Enligt uppgifter i spansk media handlar det om ett utbrett missnöje med förbundskaptenen Jorge Vilda och förutsättningarna under samlingarna.

– Det har varit ett tufft år. Men nu är vi fullt fokuserade på VM. Det är vårt mål, säger Irene Paredes till SVT Sport.

Storspelande målvakt

Storstjärnan Alexia Putellas, utsedd till världens bästa spelare, inledde på bänken efter skadeproblem men byttes sedan in.

Spanien tryckte på matchen igenom, men Costa Ricas målvakt storspelade efter de inledande tre målen. Trots flera målchanser och farliga skott höll Costa Rica emot och Spanien vann VM-premiären med 3-0.

– Det är viktigt att inleda med en seger. Vi skapade mycket och vi hade kunnat göra fler mål. Nu får vi fokusera på kommande matcher, säger Aitana Bonmati.

KLIPP: Irene Paredes om Spaniens premiärseger