Graham Potters Brighton har drabbats hårt av coronapandemin. Foto: TT

Coronakris i Potters Brighton – tre spelare smittade

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-klubben Graham Potters Brighton är hårt drabbad av coronakrisen. I dag meddelas det att den tredje spelaren insjuknat i covid-19.

Spelaren, vars namn hålls anonymt, kommer nu att gå i hemmakarantän i två veckor. Spelaren testade positivt under lördagen, uppger BBC. Tidigare under coronapandemin har två spelare varit smittade i Graham Potters Brighton. Han var tidigare tränare för Östersunds FK. 

– Det är oroväckande. Trots alla försiktigthetsåtgärder vi vidtagit de senaste veckorna och att spelarna knappt tränat alls så råkar vi ut för att ännu en spelare testats positivt för viruset, säger Brightons ordförande Paul Barber.

Corona och idrott

Klubben anser inte att spelarna behöver gå i kollektiv karantän eftersom de bara tränat individuellt.

Premier League i möte idag

På måndag 11 maj kommer klubbarna att mötas för att diskutera när ligan kan starta igen. Ett av förslagen är att spela matcherna på neutrala arenor. Det har Brightons ordförande motsatt sig.

– Vid denna kritiska tidpunkt av säsongen är det enligt vår uppfattning för stor påverkan att spela på neutrala arenor. Det hotar integriteten av tävlingsverksamheten, har ordföranden Paul Barber sagt.

Brighton ligger på 15:e plats i den täta bottenstriden och har endast två poäng ner till direkt nedflyttning. Ligan med 20 lag har spelat 28-29 av 38 omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet