Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Halmstad stormar mot allsvenskan – tog fjärde raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Toppmötet mellan Trelleborg och Halmstad i superettan slutade i 4-0-vinst till gästerna. Därmed befäster Halmstad sin serieledning. Vinsten gör att hallänningarna är fortsatt sex poäng före ligatvåan Brage i tabellen.

– Just i dag gör vi inte vår bästa match men vi visar på en jävla mentalitet i laget, säger Halmstads Alexander Johansson till SVT Sport.

Trelleborg hade fem raka vinster hemma på Vångavallen innan matchen. Men Halmstad skulle spräcka nollan direkt på deras första skott.

I den åttonde minuten kom ett inspel från Sadat Karim som målkungen Alexander Johansson slängde sig fram och tryckte in 1-0 till gästerna. Hemmalaget fick därmed börja matchen i motvind direkt.

Men Trelleborg skulle spela upp sig.

Halmstads målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist ställdes på flera prov i slutet på första halvlek. På övertid kom nigerianen Henry Offia fri i straffområdet och fick till ett skott, men bollen gick rätt på målvakten.

Tryckte på för kvittering – blev straffade

I andra halvlekens första anfall fick samme Offia ypperligt läge att kvittera. Ett fint inlägg kom från mittfältaren Felix Hörberg på högerkanten men anfallaren missade målet.

Halmstad skulle även utöka till 2-0. I den 67:e minuten kom mittbacken Alexander Berntsson högst på en långboll och nickade bollen på Trelleborgs Isak Jönsson. Den reslige mittbacken hann inte reagera och stötte olyckligt in den i eget mål.

Trelleborg tryckte därefter på för en reducering – då skulle de bli rejält straffade.

Två mål på tre minuter

I den 76:e minuten blev anfallaren Villiam Dahlström frispelad i straffområdet och sköt in den med ett fint avslut i målvaktens högra hörn. Men det skulle inte sluta där.

På en hörna i den 79:e minuten nickade 40-årige veteranen Andreas Johansson även in 4-0 efter att ostört fått pricka in den i mål.

Halmstads anfallare Alexander Johansson har med dagens mål nu gjort nio mål på 15 matcher i superettan.

Bollarna sitter för din del i år, vad har hänt med dig och målskyttet?

– Jag vet inte riktigt vad som har hänt egentligen. Jag fick min första säsong förra året där jag gjorde några inhopp i allsvenskan. I år har det lossnat rejält. Det är skitkul att få chansen från start och visa att man kan göra mål, säger Johansson.

Superettan

Trelleborgs FF logo

Trelleborgs FF

0 - 4

Halmstads BK logo

Halmstads BK

Vångavallen, Trelleborg
Publik: 1720
Domare: Richard Sundell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.