Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skador stör den svenska VM-uppladdningen. Foto: Bildbyrån

Trio klev av träning – med nio dagar kvar till VM-premiären: ”Vi får kolla upp det”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges VM-premiär är nio dagar bort.

För flera spelare har uppladdningen kantats av skador och under dagens träning klev trion Caroline Seger, Sofia Jakobsson och Amanda Ilestedt av.

– Vi får kolla upp det, säger Peter Gerhardsson.

VM-premiären mot Sydafrika närmar sig. En snackis inför mästerskapet var skadorna som flera spelare dragits med under våren. Och väl på plats i Nya Zeeland har problemen fortsatt. På dagens träning klev tre spelare av – Caroline Seger, Sofia Jakobsson och Amanda Ilestedt.

Caroline Seger vilades helt under gårdagen och klev av efter 30 minuter i dag. Men allt är enligt plan menar förbundskaptenen.

– Planen är att vara tillgänglig till Sydafrikamatchen. Inte att spela 90 minuter, det tror varken hon eller jag eller medicinska teamet på. Men det har inte varit några bakslag på vägen och det är vi glada för. Vi hoppas hon ska vara i full träning fredag och lördag nästa vecka, säger Peter Gerhardsson.

”Vi får kolla upp det”

Amanda Ilestedt gick av planen efter att ha tagit sig för låret och Sofia Jakobsson, som kom till förlägret i Göteborg med en vadskada, avlägsnade sig ungefär samtidigt.

– Amanda har jag ingen jättekoll på, vi får kolla upp det. I Sofias fall hoppas vi att hon kommer att träna fullt på söndag.

Att truppen dras och har dragits med skadeproblem är inte optimalt menar Nathalie Björn.

– Det är klart inte optimalt för oss. Man vill alltid att alla spelare ska spela så mycket som möjligt och komma väl förberedda. Men så är inte verkligenheten ibland. Samtidigt så har vi en otroligt stark trupp, med många som kan axla olika roller och spela på olika positioner. Jag vet att vi kommer att göra det hur bra som helst.

”Tror inte att det påverkar gruppen”

Stina Blackstenius, som själv drabbades av en handfraktur inför VM, är inne på samma spår.

– Jag tror inte att det påverkar gruppen mer än att alla tar sitt ansvar över det de har eller har haft problem med. Det finns väldigt bra hjälp i ledarstaben och jag tycker vi är väldigt professionella och tar den hjälp vid behöver. Än så länge är vi inte framme vid matcherna än. Det finns tid.

Sveriges skadeproblem inför VM

Caroline Seger – Opererade hälen efter förra sommarens EM. Gjorde comeback i landslaget under våren men tvingades utgå tidigt med en ny skada. Har bara spelat 19 minuter i Rosengård sedan dess.

Amanda Ilestedt – Byttes ut med en fotskada i Sveriges match mot Kina i februari. Missade landslagslägret i april och var tillbaka för sitt PSG först i sista matchen inför VM-samlingen – där hon fick 90 minuter.  

Kosovare Asllani – Missade landskamperna i april på grund av ljumskproblem som hon haft under en tid. Comebacken kom i Milans sista match för säsongen, där hon spelade 90 minuter.

Elin Rubensson – En bristning i hamstringssenan långt ner i knävecken har stört Häckenstjärnans vårsäsong med flera missade matcher och mindre speltid.

Sofia Jakobsson – Fick en muskelskada i vaden i klubblaget kort inpå VM-samlingen och körde rehab på landslagets förläger i Göteborg.

Stina Blackstenius – Drabbades av en handledsfraktur i sista ligamatchen med Arsenal. Har ett gips som hon får spela fotboll med.

Fridolina Rolfö – Har ett högerknä som krånglar och som höll henne borta i en och en halv månad inför Champions League-finalen som hon avgjorde. ”Jag hoppas det håller”, har hon sagt inför VM.

Lina Hurtig – Lämnade landslagslägret i februari och missade sedan aprillägret på grund av en fotskada. Har efter det knappt spelat i Arsenal.

Anna Sandberg – Fick en otäck smäll mot huvudet i damallsvenskan tidigare i sommar men klarades sig från en hjärskakning och var snabbt tillbaka i spel med Häcken igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.