Helsingborg tvingades spela trots coronasmittan – sänkte Djurgården

Helsingborg tvingades spela trots coronasmitta i laget.

Då imponerade laget och vann med 3-1 mot Djurgården.

– Otroligt skönt, säger Rasmus Jönsson till Dplay.

Trots att förberedelserna inför matchen inte var optimala var det ett piggt Helsingborg som gång på gång hotade offensivt.

Efter Djurgårdens 1-0-mål tio minuter in i den andra halvleken var det Helsingborg för hela slanten. Kvitteringen kom efter att Anthony van den Hurk vunnit tillbaka bollen i Djurgårdens uppspelsfas.

Hurk passade sedan Rasmus Jönsson som vände bort Alska Witry innan han satte 1-1 i det bortre hörnet.

Vändningen fullbordades när Hurk själv blev målskytt i den 72:a minuten. Ett inlägg från Martin Olsson nådde Hurk som hoppade högt och tajmade bollen perfekt och nickade in 2-1.

Matchen kunde ha tagit en annan vändning. Djurgården fick nämligen ett ypperligt läge att kvittera när Edward Chilufya snodde bollen av HIF-målvakten Alexander Nilsson och fick öppet mål. Men Chilufya, lite ur vinkel, slog bollen i stolpen.

Ville skjuta fram matchen

I stället fick Helsingborg lite arbetsro när inbytte Alhaji Gero mötte en hörna signerad Marcus Olsson och drog den direkt i mål med bredsidan.

– Otroligt skönt. Vi spelar bra fotboll och vinner välförtjänt, säger Rasmus Jönsson till Dplay.

Helsingborg ville egentligen skjuta upp matchen eftersom fyra spelare i a-truppen testat positivt för coronaviruset under veckan. Tidigare i dag meddelade dock Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté (TK) att matchen ändå skulle spelas.

Rasmus Jönsson berättar dock att spelarna varit utanför den diskussionen.

– Vi har bara förberett oss och haft fullt fokus på det vi kan göra och det tycker jag vi visar i dag också, säger Jönsson.

I Djurgården gjorde Magnus Eriksson comeback men någon lyckad sådan blev det alltså inte.

– Det var mycket som inte var bra i dag. Vi förlorar kampen och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Magnus Eriksson.