Joel Riddez, Djurgårdens tränare. Foto: TT

Trots krisen – fortsatt förtroende för Dif-tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens damer har trots landslagsvärvningar inte haft säsongen laget hoppades på. Svackan väcker frågan om ledningen överväger att byta ut tränare Joel Riddez. Men det är inte aktuellt enligt Dif:s ordförande Lars-Erik Sjöberg.
– Jag har förtroende för Joel, säger han till SVT Sport.

Höga förväntningar men uteblivna resultat. Så kan säsongen för Djurgårdens damer summeras hittills. När laget under gårdagen förlorade mot allsvenska nykomlingen Kif Örebro med 4-1, var det sjätte raka matchen med noll poäng i statistiken.

En negativ trend som bör ge tränare Joel Riddez en del huvudbry. Inte minst då laget värvade tungt inför årets allsvenska batalj, två landslagsspelare i form av Olivia Schough och Hanna Folkesson.

– Vi gör en långsiktig satsning på damerna och flickverksamheten i klubben och har tillsatt mer resurser för varje år. Då är det såklart ett misslyckande med svagare sportsliga resultat, säger Djurgården IF:s ordförande Lars-Erik Sjöberg till SVT Sport.

”Inte bara en tränares fel”

Förra året var i och för sig Djurgården endast två poäng från nedflyttning. Men nyvärvningarna har skapat större press på att leverera. Spelarna har själva uttryckt känslan av att laget just nu saknar harmoni och självförtroende.

Och som fotbollsvärlden fungerar är frågan om svackan fått ledningen att överväga ett tränarbyte. Men det är inte ett drag som är aktuellt i dagsläget, enligt Lars-Erik Sjöberg.

– Jag har förtroende för Joel. Det är inte bara en tränares fel. Ledning, styrelse och spelare har också ett ansvar.

Men om den negativa trenden fortsätter?

– Klart vi ser att det inte fungerar just nu på damsidan. Men vi har som sagt fullt förtroende för Joel. Sen kan det förändras, det är ju verkligheten och det tror jag Joel också vet om. Men huvudfokus just nu är att supporta tränaren och se över hur vi kan vinna matcher.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Joel Riddez att han känner stöd från ledningen och har daglig kontakt med sina chefer om situationen.

– Så länge jag är tränare är jag det till 100 procent men jag vet ju hur den här branschen fungerar. Men jag kör på tills jag hör något annat, säger han till sajten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.