Foto: Bildbyrån

Officiellt: Zlatan Ibrahimovic missar EM

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget EM för Zlatan Ibrahimovic, 39.

Landslagsledningen meddelar att den svenske storstjärnan stoppas av sin skada.

Uppgifterna har avlöst varandra om Zlatan Ibrahimovic, 39, efter att han tog sig för knäet och utgick skadad för Milan mot Juventus.

Trovärdige journalisten och transferexperten Gianluca Di Marzio rapporterade i dag att ”Ibra” hinner bli spelklar till EM.

Herrlandslaget i fotboll

Sedan skrev Gazzetta dello Sport, med hänvisning till en kommuniké av Milan, att han behöver behandling i sex veckor.

”Känns såklart tråkigt”

Nu tillkännager landslagsledningen att det inte blir något EM för Ibrahimovic. Skadan stoppar honom från att delta.

”Jag har i dag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar medverkande i EM i sommar”, meddelar Janne Andersson och fortsätter:

”Det känns såklart tråkigt, framförallt för Zlatan men också för oss. Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen.”

Janne Andersson presenterar truppen på tisdag och den får innehålla 26 spelare, vilket är en ökning jämfört med tidigare.

Ibrahimovic har denna säsong gjort 15 mål på 19 matcher i Serie A. Andersson svarar på frågor om honom på tisdagens presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet