Erling Braut Håland slog till två gånger om i segern mot Nordirland. Foto: Bildbyrån

Håland dominant i tung norsk seger

Norske stjärnan Erling Braut Håland glänste mot Nordirland på bortaplan i en tidig målexplosion, 2–1 till Norge efter sju minuters spel.

Borussia Dortmund-proffset gjorde två mål och en assist i 5–1-segern.

Det blev norsk seger borta mot Nordirland (5–1) i Nations League efter en rejäl målexplosion.

Efter Norges förlust hemma mot Österrike var det ett något pressat landslag. Men vid sidlinjen fick Norges förbundskapten Lars Lagerbäck jubla åt Norska fullträffar två gånger om de första sju minuterna. Då stod det 2–1.

Mohamed Elyounoussi inledde målskyttet med ett volleyskott redan i den andra minuten. Nordirlands kvittering kom fyra mintuer senare, men drygt 60 sekunder efter 1–1-målet slog 20-årige Borussia Dortmund-proffset Erling Braut Håland in det norska ledningsmålet. Med besked. Utanför straffområdet drog han till med ett stenhårt skott till 2–1.

En seger och en förlust

Det var inte slut där. Matchklockan stod på 19 minuter när Alexander Sörloth stötte in trean, och i inledningen av andra halvlek stängde han matchen med sitt 4–1-mål, framspelad av Håland.

Och Håland tryckte även han in sitt andra mål för kvällen med en rapp och hård bredsida i bortre gaveln, som var otagbart för målvakten.

Matchen slutade 5–1 till Norge som därmed har inlett Nations League med en seger och en förlust.