Foto: Aftonbladet

Hoppade in vid kaptenens skada – slog till med klassmål

Uppdaterad
Publicerad

Lagkaptenen Emma Berglund klev av skadad.

In på hennes position kom Julia Roddar – och gav gästande Göteborgs FC ledningen på bortaplan mot Eskilstuna med en ordentlig fullträff.

Målet såg ut att räcka till segern – innan kvitteringen kom med matchens sista spark.

Göteborgs lagkapten Emma Berglund, 31, har haft problem med skador de senaste åren.

När Göteborgslaget under lördagen möter Eskilstuna på bortaplan fanns Berglund med i startelvan men fick motvilligt kliva av redan efter tolv minuters spel.

I premiären av damallsvenskan imponerade topptippade Göteborg genom att besegra Kristianstad på hemmaplan med klara 5–1. En premiär där Berglund spelade hela matchen.

Julia Roddar kom in på Berglunds position och fick ett väldigt lyckat inhopp. Strax innan pausvilan i den 42:a minuten var det hon som snyggt gav gästerna ledningen när hon med en fin båge på bollen hittade nätet vid det närmsta krysset.

Såg ut att bli avgörande

Fullträffen från Roddar såg länge ut att bli matchavgörande när vi klev in på tilläggstiden av den andra halvleken.

Men med matchens sista spark fick vi se hemmalaget kvittera. Loreta Kullashi – som nätade även i premiären – höll sig framme i straffområdet.

Matchen slutade därmed oavgjort med en delad poäng.

Oavgjort i Växjö

Samma slutresultat fick vi i den andra matchen som startade 15.00. Där tog Växjö emot Uppsala i en match där hemmalaget under perioder dominerade, men hade svårt att få in bollen.

Signe Andersen hittade rätt från straffpunkten innan 19-åriga Cornelia Kapocs kvitterade med sju minuter kvar av ordinarie tid.

Klipp: Här linkar Emma Berglund av skadad i Eskilstuna (4 juli 2020)

OBOS Damallsvenskan

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

1 - 1

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 0
Domare: Laura Rapp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.