Sjuke Emil Forsberg saknades när Leipzig gick in i Bundesliga efter coronauppehållet. Då blev det en tung poängförlust.

Laget fick nämligen, trots stor dominans, ”bara” 1–1 hemma mot Freiburg.

RB Leipzig var, innan Bundesliga pausades på grund av coronapandemin, på allvar med i den tyska toppstriden.

Men när ligan i dag återupptogs efter drygt två månaders uppehåll, blev det en tung poängförlust.

Corona och idrott

Nära noll poäng

Freiburg, som låg på åttonde plats inför matchen, fick nämligen med sig 1–1.

Länge såg det dock ut att inte bli en enda poäng för Leipzig. Efter en dryg halvtimmes spel gjorde nämligen Freiburg 1–0. Vincenzo Grifo slog en hörna från högerkanten, som Manuel Gulde försökte klacka in. Gulde missade dock bollen med högerfoten som han försökte klacka in bollen med, men istället fick han omedvetet (som det såg ut på tv-bilderna) bollen på vänster vad och styrde på så vis bollen i mål.

Poulsen nickade in bollen

Freiburg behöll sedan ledningen länge, trots att andra halvlek mer eller mindre var ett enda långt anfall för Leipzig. Laget skapade flera heta chanser, men Alexander Schwolow i Freiburgs mål gjorde flera högkvalitativa räddningar.

Men till slut kunde han inte längre stå emot. I den 77:e minuten slog nämligen Kevin Kampl ett vänsterinlägg som danske Yussuf Poulsen nådde högst på och nickade förbi den storspelande Schwolow.

VAR blev avgörande

Glädjen såg dock ut att bli ganska kortvarig. För på tilläggstid satte nämligen Robin Koch bollen förbi Peter Gulacsi i Leipzig-målet. Men efter VAR-granskning så blev målet bortdömt, då Nicolas Höfler i förarbetet varit någon centimeter offside.

Därmed blev målet bortdömt och lagen fick dela på poängen. Leipzig har därmed nu tre poäng och upp till tvåan Borussia Dortmund, som i dag utklassade Schalke 04 med 4–0.

– Vi spelade bra men var inte tillräckligt noggranna. Så jag har blandade känslor. Å ena sidan är jag glad över att vi inte förlorade matchen med 1–2, men å andra sidan så hade vi definitivt kunnat få med oss alla tre poängen i dag, säger målskytten Yussuf Poulsen, enligt Leipzigs hemsida.

”Öppet mål fem gånger”

Poulsens framspelare, Kevin Kampl, var inne på samma spår.

– Vi hade öppet mål fem gånger i dag och hade tillräckligt med chanser för två matcher. Vi måste bara få bollen i nät. Men vi spelade i alla fall bra och gjorde det bra som kom igenom Freiburgs låga försvar. Vi gav allt ända till den 95:e minuten. Nu får vi se till att ta tillvara på våra chanser i nästa match, sade han.

I lördagens sena match föll Eintracht Frankfurt mot Borussia Mönchengladbach med 1–3 på hemmaplan. Svenske Oscar Wendt inledde på bänken för bortalaget men fick i den 78:e minuten hoppa in och ersätta ordinarie vänsterbacken Ramy Bensebaini.

I och med Mönchengladbachs seger avancerade de förbi Leipzig i tabellen och är ny serietrea.

MER BUNDESLIGA: Kysste medspelare – trots hårda riktlinjer (16 maj):