Tunisiens Naim Sliti firar efter lagets tredje mål. Foto: Bildbyrån

Tunisien till semifinal i Afrikanska mästerskapen

Madagaskar klarade inte av att skrälla sig till semifinal i Afrikanska mästerskapen i fotboll. Mot Tunisien tog det tvärstopp i kvartsfinal för laget som fram till dess hade gått obesegrat genom turneringen.

Efter en mållös första halvlek gjorde Tunisien två mål inom en kvart efter pausvilans slut. Till slut vann man med 3–0 och nu väntar Senegal i semifinalen.

Till semifinal tog sig även Tunisiens grannland Algeriet efter seger mot Elfenbenskusten. Men man hade det något tuffare än vad tunisierna hade det. Visserligen tog Algeriet ledningen efter 20 minuter och hade ett drömläge att utöka ledningen tidigt i andra halvlek. Då missade Baghdad Bounedjah en straff, och drygt 20 minuter senare kvitterade Elfenbenskusten.

Afrikanska mästerskapen

Matchen gick till straffar och där visade Algeriet bäst kyla och vann sedan Serey Die missat ivorianernas sista straff.

I semifinal väntar Nigeria. Båda semifinalerna spelas på söndag.