Patrick Kluivert och Clarence Seedorf får sparken från Kamerun. Foto: TT.

Kamerun sparkar Seedorf och Kluivert

Publicerad

Kamerun levde inte upp till förväntningarna i Afrikanska mästerskapen. Efter förlust med 2–3 mot Nigeria tog det slut redan i åttondelsfinalen för den regerande mästaren.

Nu får ledarna betala priset.

Förbundskaptenen Clarence Seedorf och assisterande tränaren Patrick Kluivert får sparken, bara tre dagar efter sortin. Efter mindre än ett år får de lämna. Kontraktet var skrivet på fyra år.

”Till följd av Kameruns landslags för tidiga uttåg har Kameruns fotbollsförbund beslutat att utnyttja den klausul som finns i kontrakten och avsluta kontrakten med Seedorf och Kluivert”, skriver förbundet i sitt beslut.

Som spelare skördade Seedorf stora framgångar och vann bland annat Champions League fyra gånger med tre olika klubbar (Ajax, Real Madrid och Milan), men som tränare har det gått tyngre.

Var tvungna att bo i Kamerun

Den nederländske mittfältaren har fått lämna tre av sina fyra tidigare jobb som tränare i förtid – Milan efter fyra månader, kinesiska Shenzen efter fem månader och i brasilianska Atlético Paranaense blev han bara kvar i en månad.

I kontraktet stipulerades att duon, som firade stora framgångar med Ajax och det holländska landslaget, skulle bo i landet och även hjälpa andra kamerunska landslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Afrikanska mästerskapen

Mer i ämnet