Fifa startar utredning av Kameruns landslag

Uppdaterad
Publicerad

Efter skandalscenerna mot England i åttondelsfinalen i VM kommer Fifa att starta en utredning av Kameruns landslag.

Fifa kommer att utreda fair play, våldsamt beteende och att laget misskött sig. Kamerun förlorade matchen med 0-3 och efter en VAR-granskningar som gav ett mål försenade de matchen i en protestliknande aktion i samband med avsparken.

I första halvlek, i samband med Englands första mål, skickade Augustine Ejangue iväg en spottloska mot Englands Toni Duggans arm. Engelskan torkade bort loskan med tröjan och försökte få domaren uppmärksam på händelsen utan att få gehör.

I andra halvlek bröt Ajara Nchout ihop på plan efter att ha fått ett mål bortdömt och det krävdes ett längre uppehåll innan domaren kunde få igång matchen igen.

Kraftiga fördömanden efter matchen

– Så kan man inte bete sig i en åttondelsfinal i ett VM. Jag kan inte stå här och bara prata om hur glad jag är över att vi är vidare, sade Englands upprörde förbundskapten Phil Neville efteråt.

Några spelare i Kamerun pratade om rasism och att domaren inte gav dem chansen att vinna men från det afrikanska fotbollsförbundet fanns inga förmildrande tongångar.

– Matchen mellan England och Kamerun gav en negativ bild, inte bara av afrikansk damfotboll utan av afrikansk fotboll i stort, sade Isha Johansen, ordförande för CAF:s damfotbollskommitté.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.