Sheila García och Athenea del Castillo står utanför den spanska spelarbojkotten. Foto: Bildbyrån

Två spanska stjärnor inte med i bojkotten: ”Landslagets tröja betyder mer”

Uppdaterad
Publicerad

39 spanska spelare, varav 21 från truppen som tog VM-guld, vägrar att spela i landslaget innan det sker ytterligare förändringar hos fotbollsförbundet. Men två stjärnor, Athenea del Castillo och Sheila Garcia, är inte med i bojkotten.

”Att få bära landslagets tröja betyder mer för mig än vilka personer som styr på förbundet”, skriver Garcia på Instagram.

Det råder kaos i det spanska landslaget och fotbollsförbundet inför Nations League-mötet med Sverige på fredag. Det hela började med att ordförande Luis Rubiales, som nu har avgått, kysste stjärnan Jennifer Hermoso på munnen efter VM-finalen.

Det har sedan lett till en spelarbojkott som i sin tur har gjort att man har skjutit upp trupputtagningen och att det är oklart om matchen mot Sverige kommer att spelas.

De allra flesta VM-stjärnorna, däribland Alexia Putellas och Aitana Bonmati, vägrar spela. Men Real Madrids Athenea del Castillo och Atletico Madrids Sheila Garcia deltar inte i bojkotten.

Del Castillo var med i VM i somras, medan Garcia missade på grund av skada.

”Jag var med på protesten som ledde till att Luis Rubiales (ordförande) och Jorge Vilda (förbundskapten) fick gå, men med tanke på hur tätt inpå Nations League-matchen vi är och hur viktig den är för oss, tänker jag inte avstå en kallelse från landslaget.

För det första: Vi är fotbollsspelare, det är viktigt att komma ihåg. Vi har en plikt gentemot vårt yrke.”, skriver Del Castillo på Instagram.

Sheila Garcia har liknande tankar.

”Jag står på Jennis (Hermosos) och mina lagkamraters sida, men att försvara våra färger, vårt land och få bära landslagets tröja betyder mer för mig än vilka personer som styr på förbundet”, skriver hon.

Detta har hänt i spanska kysskandalen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rubiales utreds nu för övergrepp. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.