Ronaldo Foto: Bildbyrån

Tveksamt med Ronaldo in i det sista

Uppdaterad
Publicerad

En infektion tvingade Cristiano Ronaldo att avstå Portugals möte med Kroatien. Men mot Sverige kan världsstjärnan vara spelklar.

– Visar han upp samma nivå som hans lagkamrater och det känns bra så är det sannolikt att han spelar, säger förbundskaptenen Fernando Santos. 

Det cirkulerade rapporter om att ett getingstick var anledning till att Juventus-stjärnan Cristiano Ronaldo inte fanns med när Portugal besegrade Kroatien med 4-1 i söndagens Nations League-möte. 

Under måndagen var världsstjärnan med på den portugisiska träningen på Friends Arena och genomförde uppvärmningen med resten av laget – till synes utan några problem. 

På presskonferensen handlade så klart mycket om den 35-årige stjärnan. 

– Vi får se hur det ser ut på träningen – efter det fattar vi beslutet. Det handlar om världens bäste spelare. Om han visar upp samma nivå som hans lagkamrater och det känns bra så är det sannolikt att han spelare. Om inte så kommer han inte att bli uttagen. Det gäller alla spelare, säger Fernando Santos och fortsätter: 

– I går (måndag) hade vi en spelare som mådde dåligt i slutet av träningen. Läkarteamet undersökte och informerade mig så André Gomes åkte inte med oss. Med tiderna som råder nu är det oförutsägbart. Vad vi vet i dagsläget är att Cristianos infektion är så gott som borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.