Bukayo Saka. Foto: Bildbyrån.

”Tycker det är fel att låta Saka slå den”

Uppdaterad
Publicerad

Bukayo Saka, 19, fick slå den avgörande straffen för England.

Petronella Ekroth är skeptisk.

– Jag tycker det är fel att sätta honom på den, säger fotbollsspelaren.

Ekroth – tidigare i klubbar som Juventus och Roma, nu i Hammarby – gästade SVT:s Morgonstudion under måndagen och sällade sig till skaran som riktat kritik mot Englands val att låta Saka slå den femte straffen, som han missade.

– Jag tycker det är fel att sätta Saka, 19 år gammal, på att slå en avgörande straff. Sen vet man inte om han har sagt att han vill ta den, man har ingen aning. Men det är ett stort tryck att bära för en så ung spelare. Lite speciellt måste jag ändå säga.

Fotbolls-EM

Englands förbundskapten Gareth Southgate har tagit på sig ansvaret för straffmissarna i EM-finalen.

”Den ordningen vi kom fram till”

– Det är jag som väljer ut spelarna. Jag sa till spelarna att ingen står ensam i det läget. Det är mitt val att ge honom (Saka) den straffen. Det är helt och hållet mitt ansvar. Det är inte hans, Marcus (Rashford) eller Jadons (Sancho). Det var de vi körde på på träning. Det är den ordningen vi kom fram till, säger Southgate enligt The Guardian.

Han hyllar och stöttar 19-årige Saka.

– Han är inte ensam. Han är en superkille. Han har varit en stjärna och han kommer fortsätta att vara en stjärna. Vi måste vara där och stötta och hjälpa honom. Han kommer att få mycket kärlek utifrån för det han har gjort i den här turneringen.

KLIPP: Här tröstas Saka efter avgörande straffmissen (11 juli 2021)

Europamästerskapet

Italien logo

Italien

3 - 2

1-1 (Fulltid)

England logo

England

Wembley Stadium, London
Publik: 67173
Domare: Björn Kuipers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet