Lina Magull firar sitt 1-0-mål. Foto: Bildbyrån

Tyskland imponerade – överlägset i stormötet

Formbesked av mesta EM-mästarna. Tyskland stod för en enastående insats då de vann sin EM-premiär mot grannlandet Danmark med hela 4-0.

– Det var en perfekt start för oss, säger Lina Magull till SVT Sport.

På förhand var det EM:s första riktiga stormöte då Tyskland och Danmark skulle drabba samman. Men det blev faktiskt en rätt så ensidig tillställning.

Redan från början dominerade tyskorna och skapade chanser. Efter 20 minuter dundrade Lina Magull in sitt 20:e landslagsmål sedan Danmark tappat bollen på ett slarvigt sätt.

Fotbolls-EM

– Hon kunde ha varit kyligare, men det här var mycket snyggare, säger SVT Sports expert Nilla Fischer.

Tufft läge för Danmark

Den ställningen stod sig till andra halvlek, men då var det dags igen. Den starka huvudspelaren Lea Schüller nickade in en hörna i den 57:e minuten.

Med en dryg kvart kvar av matchen hade tyskorna ännu en boll i nätmaskorna, men den gången underkändes målet på grund av offside.

Målet kom istället bara minuter senare. Lena Oberdorf tog emot en frispark genom att nicka vidare den till inhopparen Lena Lattwein som snyggt sköt in 3-0.

Strax innan slutet kom också 4-0 på nick genom Alexandra Popp.

– Vi spelade en riktigt bra match både offensivt och defensivt. Gjorde fyra mål, skapade mängder med chanser, jag är så stolt över laget, säger Magull.

Danmark har nu en tuff uppgift om de ska vara ett av de två lag som tar sig vidare från gruppen. De övriga lagen i gruppen är Spanien och Finland.

– Det blir en annorlunda match mot Spanien. De vill ha bollen mycket, vi måste ha samma kraft som idag. Hög intensitet, samma inställning. Jag ser fram emot den matchen, säger Magull som gjorde ett mål och en assist.