Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tyskland är vidare till semifinal. Foto: TT

Tyskland klart för EM-semifinal efter seger mot Österrike

Uppdaterad
Publicerad

Österrike stod upp bra mot guldkandidaten, men Tyskland är nu klart för semifinal i fotbolls–EM.

Det tyska avancemanget säkrades först i den 90:e minuten efter att Alexandra Popp tagit vara på en målvaktsmiss och ordnat 2–0.

– Det bästa var kämpaglöden, helt klart, säger Popp i TV4 efter matchen.

Österrike skulle visa sig vara oväntat svåra att få hål på för Tyskland – och de skulle också vara laget med flest vassa målchanser under inledningen av första halvlek.

Men i den 25:e minuten var det Tyskland som kunde ta ledningen, när Klara Bühl kom fri i offensivt straffområde och spelade fram till Lina Magull som säkert placerade in 1–0 bakom Manuela Zinsberger.

Tyskland gick ut starkt efter pausvilan, men skakades om när Österrike inom loppet av minuter var två ramträffar i från att kvittera.

KLIPP: Se när Österrike prickar ribba och stolpe

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Trots att flera vassa chanser kom för båda lagen dröjde det till den 90:e minuten innan Tyskland genom forwarden Alexandra Popp kunde göra 2–0 och säkra avancemanget. Då hade Zinsberger sparkat ut och missat att se Popp – som kunde möta upp bollen och enkelt sätta den rakt i mål.

Fler mål än så blev det inte och tyska Merle Frohms lyckades därmed åter hålla nollan – vilket hon gjort hela mästerskapet hittills.

– Att vårt presspel fungerade som vi hade tänkt oss gör det hela ännu bättre, säger Popp efter matchen.

I semifinalen väntar antingen Frankrike eller Nederländerna.

– Det är klart att vi går all in, det är allt eller inget. Vi vill till final, det är vägen vi har stakat ut för oss, konstaterar anfallaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.