Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Blackstenius (vänster) deppar. Foto: Bildbyrån och C More

Brända jättelägen när Sverige kryssade mot Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Efter förra veckans storseger mot Kina fick Sverige tuffare motstånd på tisdagskvällen – EM-finalisterna Tyskland.

I en tajt kamp hade Sverige jättelägen att avgöra mot slutet, men matchen förblev mållös.

Sverige slipar på formen inför sommarens VM – den här gången mot riktigt starkt motstånd.

Det blev en jämn affär där Sverige lyckades hålla Tyskland från stora målchanser. Och mot slutet av matchen kom drömlägen för att göra ledningsmålet för Sverige. Först för Stina Blackstenius som blev frispelad men inte lyckades placera in bollen bakom Merle Frohms i tyska målet.

Ännu bättre läge kom bara några minuter senare då Madelen Janogy löpte sig loss till ett friläge och på returen hade Johanna Rytting Kaneryd nästan öppet mål då utrusande Frohms var överspelad. Men då sköt Rytting Kaneryd i stolpen.

– Det där är ett läge som hon ska sätta. Vinkeln är lite dålig och hon blir stressad och forcerad av press inifrån, men målvakten är borta, så det är klart att hon ska sätta den, säger SVT:s expert Hanna Marklund.

– Jag grämer mig fortfarande, jag är förbannad för att jag missade det där. Jag såg att det kom två försvarare så jag försökte hålla skottet till höger, men det blev stolpe istället, säger Rytting Kaneryd till SVT Sport.

”Skulle kunna vinna”

I matchen som slutade 0-0 i tyska Duisburg framför över 20 000 åskådare var det Sverige som var närmast seger, mot världstvåan.

– Det är en skön känsla, tycker verkligen att vi hade press på dem i slutet och tycker att vi skapar bra chanser och känner att vi skulle kunna vinna den här matchen, så det är verkligen en värdemätare, säger inhoppande Rytting Kaneryd.

Sverige har ytterligare en landslagssamling, med träningsmatcher mot Danmark och Norge, i april.

Se Blackstenius och Rytting Kaneryds missar i spelaren ovan.

KLIPP: Rytting Kaneryd: ”Förbannad att jag missade”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Träningslandskamper

Tyskland logo

Tyskland

0 - 0

Sverige logo

Sverige

Schauinsland-Reisen-Arena, Duisburg
Publik: 20169
Domare: Shona Shukrula

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.