Fifas ordförande Gianni Infantino (i mitten) har tilldelat Qatar U17-VM för killar fem år i rad. Tjejernas motsvarighet kommer att spelas i Marocko. Foto: Thanassis Stavrakis/TT

U17-VM i fotboll till Qatar och Marocko – fem år i rad

Uppdaterad
Publicerad

U17-VM i fotboll förändras. I stället för att arrangeras vartannat år ska turneringen från och med 2025 spelas varje år. Det meddelar Internationella fotbollsförbundet (Fifa).

Dessutom utökas killarnas turnering från 24 deltagande länder till 48.

Det står också klart att Qatar, från 2025, ska arrangera de fem kommande mästerskapen för killar. För tjejerna ska Marocko arrangera fem raka turneringar med start samma år.

Qatar arrangerade VM 2022

Enligt Fifa sker förändringen för att säkerställa att ingen åldersgrupp av spelare missar möjligheten att spela ett U17-VM samt för att påskynda utvecklingen av landslag över hela världen.

Det här är inte första gången som Qatar och Marocko vinner värdskapet till stora fotbollsturneringar. Qatar arrangerade VM 2022 och Marocko är en av nationerna som ska stå värd för VM 2030.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.