Udda uppladdningen inför VM-kvalet: ”Vi har tittat på publikbilder”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på nästan två år ska Sverige spela inför publik på Gamla Ullevi. Då genomförde landslaget en annorlunda uppladdning igår – de tittade på gamla publikbilder.

– Vi förberedde oss på den här stämningen, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Den 8 oktober 2019 var senaste gången som Sverige spelade inför publik på nationalarenan Gamla Ullevi. Men i kväll får landslaget efterlängtat stöd på plats när runt 3 500 åskådare släpps in.

– Det betyder jättemycket. Vi laddade igår med matchgenomgång med att titta på publikbilder och förbereda oss på den här stämningen. Det märktes igår att det här är en viktig sak för spelarna, att få spela inför publik. Det kommer bli en extra boost och förhoppningsvis hjälpa oss lite extra, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

VM-kval fotboll

”Vill göra mål – gärna så många som möjligt”

När VM-kvalet inleddes mot Slovakien i fredags vann Sverige med ”bara” ett mål. I kvällens match mot Georgien, rankat 123:a i världen, vill förbundskaptenen se att fler bollar går in.

– Ja, men det vill jag. Man vet aldrig i slutändan hur viktiga de här målen kommer att vara. Vi vill göra mål och gärna så många som möjligt och naturligtvis vinna matchen.

Sverige-Georgien sänds i SVT2 18.15 ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet