Uefas ordförande Aleksander Ceferin Foto: Bildbyrån

Uefa-bossen: Säsongen kan fortfarande räddas

Publicerad
Än finns det hopp.
De europeiska fotbollsligorna undersöker alla möjligheter att kunna fullfölja säsongen – om coronakrisen avtar, menar Uefas ordförande Aleksander Ceferin.

– Vi skulle kunna börja igen i mitten av maj, i juni eller till och med slutet av juni, säger Uefas ordförande Aleksander Ceferin till italienska La Repubblica.

Allt efter det och ”säsongen är förmodligen förlorad”, fortsätter han.

Idén att avsluta säsongen helt och hållet väcker oro hos supportrar i klubbar som Liverpool, nära att lyfta sin första ligatitel på 30 år.

Ceferin ger inga besked om när det europeiska fotbollsförbundet kommer med ett slutgiltigt beslut och betonar att samtal med de största ligorna och klubbarna fortfarande pågår.

– Det finns också ett förslag att avsluta den här säsongen i början av nästa och sedan dra i gång nästa säsong lite senare, säger han.

Slovenen tillägger att han är emot att spela stora matcher inför tomma läktare.

Vitryssland är det enda landet i Europa som fortfarande spelar fotboll i skuggan av en pandemi som krävt över 28 000 liv världen över.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
José Mourinho, tränare för Tottenham. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer