Dynamo Kievs mittfältare Vitaliy Buyalskyi i vänskapsmatchen mot Dortmund. Foto: Sascha Schuermann/AP/TT

Ukrainska fotbollsligan stoppas officiellt

Uppdaterad
Publicerad

Den ukrainska högstaligan i fotboll har sedan den ryska invasionen pausats. Nu meddelar ligan att klubbarna kommit överens om att ställa in resten av säsongen och ingen titel kommer att delas ut.

Det var senast i december som lag som Dynamo Kiev och Sjachtar Donetsk spelade matcher i ukrainska Premier League. Först hade ligan sitt sedvanliga vinteruppehåll, sedan invaderades Ukraina av Ryssland i februari och ligan kunde inte dra igång som planerat.

Nu har ligaledningen tillsammans med klubbarna och det ukrainska fotbollsförbundet kommit överens om att ställa in resten av säsongen.

”Fotbollklubbarna i Ukrainska Premier League stöttade förslaget om att ställa in säsongen 2021/2022...eftersom att turneringen inte kan färdigspelas på grund av omfattningen av det säkerhetspolitiska läget i Ukrainska”, skriver ligan i ett uttalande.

Tabelläget från och med 24 februari kommer att få stå kvar som säsongens resultat, men ingen mästare kommer att utses. De två topplagen, Sjachtar Donetsk och Dynamo Diev, får dock Champions League-platserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.