Jutta Rantala. Foto: Bildbyrån

Kanonskott då Kristianstad utklassade Umeå

Igår sköts matchen upp på grund av snöoväder i Umeå, men då matchen väl spelades idag så vann Kristianstad med klara 4-0. Det sista målet var ett väldigt snyggt skott av Jutta Rantala. Nu är skåningarna bara två poäng bakom serietvåan Rosengård.

– Det är en härlig känsla att leda det här laget just nu, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadbladet.

Igår var planen i Umeå vit av all snö och därför kunde man inte spela. Idag var den konstgräsgrön och spelbar. Då dominerade gästande Kristianstad från början till slut.

1-0 kom efter en dryg kvart då Anna Welin snyggt hittade Amanda Edgren.

Det stod sig till halvtid och i början av andra halvlek hade Umeå läge att kvittera, men Kristianstadmålvakten Brett Maron såg till att ledningen kvarstod.

Utvisning för Umeå

Kort därefter kom istället Edgren fri och då drogs hon ner av Umeås Sanna Kullberg. Det blev irriterat från bägge håll, men resultatet blev ett rött kort för Kullberg.

Med en spelare mindre var det riktigt tufft för Umeå. Inom loppet av cirka en minut gjorde anfallaren Hailie Mace två mål för Kristianstad. Bägge gångerna kom hon väldigt fri och vid det andra läste Umeåmålvakten Tove Enblom situationen fel.

4-0 kom inte ens tio minuter senare och det är nog en kandidat till årets mål. Den 20-åriga finländskan Jutta Rantala sköt ett stenhårt skott från vänsterkanten och det letade sig upp i krysset.

– Allting känns bara så positivt för tillfället. Vi spelar med ett bra flow och ett lika bra självförtroende, vi värderar rätt nästan hela tiden och gör de saker som vi har bestämt att vi ska göra, säger Gunnarsdottir.