Viktiga poäng för Umeå i bottenmötet

Det var något av ett ångestmöte i Västerbotten när nästjumbon Vittsjö besökte jumbon Umeå.

Efter en snygg lobb och ledningsmål av Therese Simonsson kunde hemmalaget till slut säkra tre poäng och lämna bottenträsket efter 3-0.

Efter en inledning i kraftig motvind kom Vittsjö till Umeå med två raka segrar, säsongens enda. Men trots bra form för gästerna var det Umeå som tog alla poängen i bottenmötet i damallsvenskan. Emma Åberg Zingmark gjorde sitt första mål för säsongen till 2-0 i den 68:e men Vittsjö stretade emot. Tove Enblom i Umeåmålet blev tvingad till en rad kvalificerade räddningar för att hålla hemmanollan intakt.

Efter en mållös första halvlek gav duktiga anfallaren Therese Simonsson Umeå ledningen. Med ett hav av utrymme bakom backlinjen hade Simonsson endast en utrusande Shannon Lynn i Vittsjö-målet kvar. En vacker lobb senare stod det 1-0 till västerbottningarna.

I den 89:e minuten kunde också Monica Jusu Bah definitivt stänga matchen med sitt första mål damallsvenska mål någonsin. I och med segern går Umeå upp på niondeplatsen på nio poäng. Serien är dock fortfarande jämn och det är endast tre poäng upp till fyran Kristianstad.