Brommapojkarna jublar efter ledningsmålet mot Elfsborg. Foto: Bildbyrån

BP tog sista chansen – vände och vann

Uppdaterad
Publicerad

Brommapojkarna låg under med 1-0 borta mot Elfsborg efter 45 minuter i Borås.

På fem minuter i den andra halvleken vände stockholmarna till seger.

– Jag kan inte se att de missar detta, allt talar för BP, tycker SVT:s Daniel Nannskog.

Förutsättningarna var klara.

Inför kvällens näst sista omgång, borta mot Elfsborg, låg Brommapojkarna på nedflyttningsplats med en poäng mindre än Dalkurd.

Laget behöver med andra ord ta poäng i slutomgångarna för att kravla sig upp på kvalplatsen.

Hellqvist avgörande

Efter 45 minuter borta mot Elfsborg låg laget under med 1-0.

Domaren Patrik Eriksson blåste straff för boråsarna efter 19 minuter när Jesper Karlsson blev omkullsparkad av Ludvig Öhman Silwerfeldt i straffområdet. Chinedu Obasi satte därefter enkelt bollen i nät.

I den andra halvleken vände gästerna underläge till seger. Philip Hellqvist nickade in kvitteringen i den 69:e minuten och fem minuter senare spelade han fram inhopparen Kristján Flóki Finnbogason till segermålet.

Den blott tredje bortasegern för säsongen innebär att BP går upp på kvalplats, två poäng till godo på jagande Dalkurd med en match kvar att spela. På söndag väntar redan nedflyttningsklara Trelleborg på hemmaplan.

– Det är en match kvar och den är otroligt viktig. Det här var ett steg på vägen. Vi har kämpat och kämpat. Vi var otroligt bleka i första halvleken. I den andra halvleken satte vi press och gjorde två mål. Vi var uträknade i halvtid. Vi släppte på spärrarna och bara körde. Vi fick mål i dag också, säger BP-tränaren Robert Björknesjö till C More.

SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog tycker att allt talar för Brommapojkarna nu.

– Nu har de ju ett kanonläge inför sista. De kommer att vinna den. De möter Trelleborg medan Dalkurd möter Sundsvall borta. Jag kan inte se att de missar detta, allt talar för BP.

Allsvenskan

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

1 - 2

IF Brommapojkarna logo

IF Brommapojkarna

Borås Arena, Borås
Publik: 4702
Domare: Patrik Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.