Dino Islamovic sänkte Trelleborg Foto: Bildbyrån

Trelleborg ute ur allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan var han den som lyfte Trelleborg upp till allsvenskan, idag skickade Dino Islamovic tillbaka sitt gamla lag till superettan när hans Östersund vann mot tabelljumbon med 1–0.

Den 19 november satte den dåvarande Trelleborgsspelaren Dino Islamovic kvitteringsmålet som betydde avancemang till allsvenskan. Bara ett år senare blev han den som skickade ner laget igen.

Efter att Oscar Johansson fällt Östersunds Hosam Aiesh i straffområdet satte Islamovic 1–0 från straffpunkten redan i den femte minuten och Trelleborgs allsvenska framtid såg omöjligt mörk ut.

– Det är speciellt, säger Islamovic till SVT Sport om att han förra året alltså kämpade för uppflyttning med laget han nu skickat ner. Men han trivs på Vångavallen.

– Det är klart att jag har stor kärlek för Trelleborg, speciellt för alla spelarna, ledarna och de som jobbar i klubben. De har behandlat mig väl, säger han.

Lagkaptenen skadad

När sedan lagkapten Salif Camara Jönsson fick halta av planen precis i början på den andra halvleken var det sista spiken i kistan för Trelleborg, som inte orkade resa sig.

Avståndet upp till kvalplatsen är nu ointagligt och Trelleborg får spela nästa säsong i superettan.

Oscar Johansson var den som orsakade straffsituationen som gav Östersund ledningen. Efter matchen var han besviken.

– Det är klart att det är tomt och tråkigt, säger han till SVT Sport. Han tror att det som sänker Trelleborg i matchen också är det som sänker dem under säsongen.

– Vi har haft det tufft mot de bra lagen, men mot mittenlagen har vi gjort det ganska bra, men vi har problem att göra mål, säger han.

Allsvenskan

Trelleborgs FF logo

Trelleborgs FF

0 - 1

Östersunds FK logo

Östersunds FK

Vångavallen, Trelleborg
Publik: 827
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.