Foto: Bildbyrån

Djurgården sänkte Dalkurd i slutminut

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurd hade kvalplatsen i egna händer men Djurgården blev för tuffa för hemmalaget som nu ligger på nedflyttningsplats i tabellen.

Djurgården hade minst att spela för men mest att bevisa i kvällens möte med Dalkurd. Stockholmslaget befinner sig sedan länge på säker mark på sin åttondeplats i tabellen, varken nära europaspel eller nedflyttning, men en enda vinst på de senaste sex matcherna gav hopp till ett nedflyttningshotat Dalkurd.

Djurgården hade ett litet övertag i den första halvleken och det var också bortalaget som spräckte nollan först. Men precis innan domare Magnus Lindgren blåste av satte Ahmad Awad kvitteringmålet för Dalkurd.

– Jag ska egentligen inte ens vara där, jag ska ta andrabollen men jag kände att den kanske skulle komma där, säger han till C more om sitt nickmål som avslutade den första halvleken.

Mål i slutminuterna

Den andra halvleken bjöd på en omställning från Dalkurd.

– När vi hörde att BP ledde ställde vi om, säger tränare Johan Sandahl till C more. Beslutet gjorde att Dalkurd skapade fler chanser än i första halvlek, men den offensiva uppställningen skulle straffa sig.

I matchens sista minuter hittade Djurgårdens Jonathan Ring in bakom Sixten Mohlin och skickade ner Dalkurd till nedflyttningsplats, bakom BP som vunnit sin match. Nästa match borta mot Sundsvall blir helt avgörande för klubbens öde i allvsenskan.

Allsvenskan

Dalkurd FF logo

Dalkurd FF

1 - 2

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Gavlevallen, Gävle
Publik: 768
Domare: Magnus Lindgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.