United och Lindelöf blev överkörda i derbyt

Victor Nilsson Lindelöf och Manchester United hade en blytung första halvlek.

Ärkerivalen City ledde derbyt i engelska ligacupen med 3-0 efter 45 minuter och vann till slut första mötet av två med 3-1.

Den svenske försvarsstjärnan missade en brytning i samband med 0-2.

Manchester City hade lekstuga med Manchester United i första semifinalen i den engelska ligacupen. Den engelska ligatrean besegrade Victor Nilsson Lindelöfs United med 3-1.

Bernardo Silva gav City ledningen efter kvarten spelad. Och det blev starten på en tung kväll för Ole Gunnar Solskjaers manskap. Nilsson Lindelöf var inblandad vid Citys 2-0-mål. Målskytten Silva slog en genomskärare som svensken inte lyckades rensa. Och Riyad Mahrez kunde springa ifrån och runda David de Gea.

Marcus Rashford reducerade

Och som om det inte vore nog.

Kevin de Bruyne utmanade på vänsterkanten och Phil Jones hade ingen chans att hänga med. Belgaren dundrade iväg bollen mot mål, de Gea räddade men bollen studsade på Unitedspelaren Andreas Pereira och in i mål. Det här var derbyt som var slut innan det hade börjat – eller i alla fall slut efter en halvlek.

Målproduktionen avstannade för City i den andra halvleken. Och klasskillnaden till trots var kunde United reducera genom mål av Marcus Rashford.

De Bruyne ut skadad

Lagets främste målskytt denna säsong blev frispelad och pricksköt 1-3 i bortra hörnet – otagbart för Claudio Bravo. Lite av en fjäder i hatten för 22-årige Rashford då målet var hans fjärde i derbysammanhang mot City.

Det blev oroligt för City då de Bruyne fick lämna planen i 80:e minuten med skadekänning. City slog av tempot i andra halvleken och vann alltså till slut med 3-1.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Manchester United.