• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Eskilstuna, till vänster, möter Caroline Segers Rosengård i kväll. Foto: Bildbyrån

United vill utmana mästarlaget

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarlaget Rosengård har två raka segrar. Eskilstuna United har inlett med två oavgjorda matcher. I kväll möts de i Malmö.

Det brukar kunna bli täta matcher när Eskilstuna och Rosengård möts. United-tränaren Magnus Karlsson är hoppfull inför matchen. Ett United som spelat 3-3 mot Kif Örebro och 1-1 mot Kopparberg/Göteborg i säsongsupptakten. Nu jagar laget första trepoängaren.

– Vi är ganska hoppfulla. Förra året gjorde vi två riktigt bra matcher mot Rosengård och på bortaplan utmanade vi dem rejält. Vi har karaktären för att vara med och tävla ända in i slutet. Lever bara matchen till slutet så tror jag Rosengård har mer att förlora, säger han till Eskilstunakuriren.

Rosengård kommer från två raka segrar, där man besegrade Kristianstad senast med 1-0 efter mål av Glódís Perla Viggósdóttir.

– De spelar med väldigt bra kontroll. Vi behöver göra en 100-procentig försvarsinsats igen om vi ska vara med i matchen. Sen ska vi vara lite smartare i anfallsspelet också så att vi skapar mer, säger Magnus Karlsson vidare till Eskilstunakuriren.

KLIPP: Här avgör backen Skånederbyt (4 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.