Uniteds chockvändning – sänkte Juventus i slutminuterna

Cristiano Ronaldo såg ut att sänka sitt gamla lag med ett drömmål i den andra halvleken.

Men Manchester United gjorde två mål på tre minuter och vann.

– Hur gick det till? De har knappt skapat en målchans, säger Viasats kommentator Henrik Strömblad i sändningen.

Vinst senast i bortamötet på Old Trafford och ett stort spelmässigt övertag under större delen av kvällens match.

När Cristiano Ronaldo med en praktträff sköt 1–0 i den 65:e minuten såg Juventus ut att segla mot sin fjärde raka vinst i Champions League-gruppspelet.

Åtminstone fram till matchens allra sista minuter. Men istället tog Manchester United, chockartat, tre poäng.

Ronaldos första CL-mål

Mindre chockartat var det när Juventus, genom förre United-spelaren Ronaldo, tog ledningen i början på den andra halvleken. Anfallaren sprang förbi svenske Victor Nilsson Lindelöf, tog emot ett perfekt inlägg och fick till en kanonträff.

Det var portugisens första Champions League-mål i Juventus och i vanlig ordning firade han med att visa sina magrutor.

Juventus fortsatte sedan att pressa på och såg flera gånger ut att kunna utöka ledningen – ända fram till de allra sista mardrömsminuterna.

Mourinhos firande sågas

Först kvitterade Manchester Uniteds Juan Mata genom en välplacerad frispark i den 86:e minuten. Bara tre minuter senare tog laget ledningen, som en blixt från klar himmel, efter ett fumligt självmål av Juventus-backen Alex Sandro.

Vändningen betyder att United tar tre livsviktiga poäng i kampen om slutspel. Laget ligger nu tvåa i gruppen med två poäng mer än trean Valencia, med två matcher kvar att spela. För Juventus var det första matchen utan seger i årets turnering.

Mycket av eftersnacket kom dessutom att handla om Manchester United-tränaren José Mourinho som gjorde hånfulla gester mot både Juventus-spelare och fans efter slutsignalen.