Liverpool är regerande Champions League-mästare. I år är dock laget redan utslaget ur turneringen. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Champions League-finalen spelas utan publik

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronautbrottet kommer årets Champions League-finaler att spelas utan publik. Det uppger flera källor för brittiska The Independent.

På grund av coronautbrottet är den europeiska toppfotbollen pausad. I herrarnas Champions League har fyra av åttondelsfinalerna spelats helt klart, i Europa League har sex åttondelsfinaler i den första rundan genomförts. I damernas Champions League-spel är man framme vid kvartsfinaler.

Sedan tidigare är det klart att finalerna kommer att senareläggas. Finalen för herrarna var schemalagd till Istanbul den 30 maj, damernas till Wien sex dagar tidigare och kampen om pokalen i Europa League skulle ha avgjorts i Gdansk den 27 maj.

Coronapandemin

Kockan 14.00 i eftermiddag håller det Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, ytterligare en videokonferens med samtliga medlemsnationer om bland annat just Champions League, regler för övergångar och damernas EM. Från Sverige deltar generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Men enligt flera källor till brittiska The Independent pågår redan detaljerade diskussioner om säsongens öde. Alla parter ska vara överens om att de inhemska ligorna, samt såväl Champions League som Europa League, ska spelas klart innan säsongen 2020/2021 drar igång.

Därför ska det nu, enligt tidningens källor, finnas en acceptans om att Champions League- och Europa League-finalen kommer att spelas utan publik.

ARKIV: Regerande mästaren ute ur Champions League (12 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet