Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Quaison eller Isak i anfallet mot Rumänien

Uppdaterad
Publicerad

Många återbud och skador har tvingat Janne Andersson att möblera om inför lördagens EM-kval. Mycket pekar på att en ung landslagsdebutant får chansen i anfallet tillsammans med Marcus Berg.

Enligt Sportbladet blir det antingen Alexander Isak eller Robin Quaison. Båda är debutanter i sammanhanget och båda deltog på fredagens träning.

Robin Quasion har varit uttagen till fyra tävlingslandskamper: tre Nations League där han satt på bänken och en landskamp mot Österrike där han spelade 90 minuter. Alexander Isak var med under landslagets januariturné förra året.

Herrlandslaget i fotboll

Granqvist berömmer Isak och Quaison

Som av en slump lyfte lagkapten Andreas Granqvist just dessa två unga talanger under fredagens pressträff:

– Alexander Isak har varit fantastiskt bra på träningar och även Robin Quaison som kommit in. Känns väldigt spännande för oss äldre att se de här yngre komma och ta för sig. Vi är taggade för kvalet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet