Foto: TT

Bekräftat: Fifas vicepresident gripen i Paris

Uppdaterad
Publicerad
I går höll Fifa sin kongress på plats i Paris. I dag greps organisationens vicepresident Ahmad Ahmad av polis och togs till förhör som en del i en korruptionsutredning, bekräftar Fifa.

Fifa bekräftar att deras vicepresident Ahmad Ahmad, som även är president för Afrikanska fotbollskonfederationen, CAF, greps av fransk polis på sitt hotell under torsdagsmorgonen och togs till förhör. Franska medier rapporterar om att han förhördes av den franska polisagenturen som bekämpar ekobrott och korruption.

– Ahmad förhördes av franska myndigheter i relation till sitt mandat som president för det afrikanska fotbollsförbundet, säger Fifa i ett uttalande.

Det är i så fall inte första gången som Fifa har problem med korruption. 2015 briserade en stor skandal när sju Fifa-toppar greps i Zürich. Det ledde senare till att dåvarande ordförande Sepp Blatter och Uefa-ordföranden Michel Platini stängdes av i åtta år.

Ahmad blev i mars inkallad av Fifas etiska kommitté för påstådd korruption och för att ha trakasserat CAF:s generalsekreterare Amr Fahmy. Fahmy sparkades sedan från sin post.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer