Zlatan Ibrahimovic närmar sig LA Galaxy, enligt ESPN. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Zlatan på väg till LA Galaxy

Uppdaterad
Publicerad

Blir LA Galaxy Zlatan Ibrahimovics nästa klubbadress? Enligt ESPN kommer Zlatan Ibrahimovic att skriva på för LA Galaxy i amerikanska MLS den här veckan.  Enligt LA Times  och Sports Illustrated är kontraktet redan påskrivet.

Den svenske legendaren har inte spelat för sitt Manchester United sedan i julas. Han ska vara tillbaka i träning sedan tre veckor men har ännu inte spelat någon match det här året. Den senaste matchen Ibrahimovic spelade var mot Burnley den 26 december förra året.

I början av mars uttalade sig Manchester Uniteds tränare, José Mourinho och sa att han och alla andra i klubben tror att Ibrahimovic kommer att lämna United i sommar. Vilket nu är bekräftat.

Till Galaxy efter knäskadan

ESPN skriver att LA Galaxy – som länge visat intresse för den 36-årige stjärnanfallaren – är de som leder jakten på svensken och att det är där han kommer att fortsätta karriären efter att ha kommit tillbaka från den svåra knäskadan.

Turerna annars kring Zlatan har senaste tiden handlat om att han öppnat dörren för att återvända till det svenska landslaget och hänga på blågult till VM i Ryssland. Men Ibrahimovic själv har då sagt att förutsättningen är att han då måste börja spela fotboll igen.

Och nu verkar det alltså som att det blir i USA och inte fortsatt i Manchester. Enligt amerikanska Sports Illustrated har Ibrahimovic skrivit på ett tvåårskontrakt värt totalt tre miljoner dollar och kommer att presenteras med en helsidesannons i LA Times på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.