Lindsay Agnew ryktas vara klar för Kif Örebro Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Örebro tar in landslagsspelare

Uppdaterad
Publicerad

Kif Örebro har endast tagit åtta poäng på sju omgångar. Nu förstärker de truppen för att klättra i tabellen. In kommer kanadensiska landslagsspelaren Lindsay Agnew, uppger Sportbladet.

Agnew kommer från spel i den amerikanska ligan NWSL och North Carolina Courage. 25-årigen har gjort 17 landskamper för Kanada. Till Sportbladet, som avslöjade övergången, bekräftar Örebros sportchef Jonas Karlberg att laget gjort en värvning. Dock utan att gå in på detaljer.

– Vi har gjort klart med den spelaren vi hade hoppats att vi skulle få, säger han.

Klubben har sedan tidigare varit öppna med att de ville förstärka truppen, och har genom lokala företag fått ekonomisk hjälp som möjliggjort värvningen.

Även SVT Sports källor bekräftar övergången och kontraktet med Agnew är skrivet över säsongen 2020.  Kanadensiskan väntas inte hinna bli spelklar till söndagens möte med Vittsjö.

I stället kan debuten ske i Kif Örebros match mot Djurgården den 8 augusti.

MER DAMALLSVENSKAN: Andersen poängräddare för Växjö (30 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.