Peter Gerhardsson. Foto: Bildbyrån

Uppskjutet EM påverkar inte Gerhardsson

Uppdaterad
Publicerad

Efter att herrarnas fotbolls-EM flyttas står det klart att damernas EM kommer få flytta på sig. I värsta fall till 2022, vilket frustrerade bland annat Nilla Fischer. Men förbundskapten Peter Gerhardsson tänker inte så mycket på EM just nu.

– För mig är det att vi är klara för OS som ligger närmast, säger han till SVT Sport.

För Peter Gerhardsson spelar det mindre roll när EM till slut kommer att spelas. Men han förstår att flera spelare blir frustrerade när det skjuts upp, och i värsta fall kan skjutas upp ett år.

– Spelarna är olika. Det är olika människor i olika faser i livet. Det är olika med antalet landskamper och så vidare. Så man vill gärna ha det här som en morot, säger han till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Men för Gerhardsson är det större fokus på matcher och stora mästerskap som ligger närmare i tiden än EM.

– För mig är det att vi är klara för OS och det är det stora mästerskapet som ligger närmast. Sedan har vi EM, som vi måste kvalificera oss för.

Han tycker heller inte att krisen kring Corona-pandemin eller att skjuta upp EM är något som han som tränare ska uttala sig om, utan att det finns bättre lämpade personer att svara på de frågorna.

– Det är precis som livet. Det finns specialister i olika områden, och man ska ha respekt för de som fattar kloka beslut inom det.

KLIPP: Supportrarnas svarta humor på läktarn ”Alla kommer dö” (17 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet