”USA är numret större än Kanada – vi har goda chanser”

Uppdaterad
Publicerad

Förlusten i går mot USA innebär att Sverige möter Kanada i åttondelsfinal i VM.
– Utan att vara respektlös mot Kanada så känner jag att USA är numret större så vi har goda chanser att lyckas ännu bättre mot dem, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport.

USA vann gruppfinalen i går med 2-0 och därmed väntar Kanada för svenskorna i måndagens åttondelsfinal i Paris.

– Vi mötte dem i Algarve, ett tufft lag. De påminner om USA i fysiken så det är bra att vi fick matchen mot USA som vi kan ta med oss, säger Sofia Jakobsson till SVT Sport.

Mästerskapsdebutanten Nathalie Björn tror att Kanada passar Sverige bra.

– Jag har inte så stor koll på Kanada men jag tror att det kommer bli skitbra, säger Nathalie Björn.

När Sverige och Kanada möttes i Algarve Cup tidigare i år blev det kanadensisk seger efter straffar. I VM har Kanada besegrat Kamerun och Nya Zeeland men fick stryk av Nederländerna med 1-2.

– Jag tror att det blir en liknande matchbild som den mot USA, det blir perfekt för oss. I Algarve var det 0-0 efter 90 minuter och sedan vann de på straffar, men utan att vara respektlös mot Kanada så känner jag att USA är numret större så vi har goda chanser att lyckas ännu bättre mot dem, säger Hedvig Lindahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer