Megan Rapinoe. Foto: Bildbyrån

USA:s guldhjältar landade i New York – ska hyllas med parad

Uppdaterad
Publicerad

USA:s fotbollslandslag är åter på amerikansk mark. Med ett färskt VM-guld i bagaget landade spelarna på flygplatsen Newark utanför New York.

– Det är så härligt att vara hemma. Jag tackar Frankrike för deras gästvänlighet, men wow, säger stjärnan Megan Rapinoe till AP.

Precis som för det svenska damlandslaget så möttes det amerikanska av jublande supportrar och en röd matta som rullades ut vid planet. Anfallsstjärnan Alex Morgan och turneringens bästa spelare, Megan Rapinoe, var bland de första att kliva ut från planet.

– Vi är väldigt medvetna om uppmärksamheten och plattformen vi kan jobba från, säger Rapinoe som vann turneringens skytteliga och utsågs till bästa spelare.

De svenska spelarna, som landade i Göteborg i måndags, var alla iklädda den svenska landslagströjan. De amerikanska spelarna hade på sig varsin svart t-shirt med texten ”World Champions” ovanför fyra stjärnor som symboliserade lagets fyra världsmästartitlar, 1991, 1999, 2015 och 2019.

Till tonerna av bandet Queens ”We Are The Champions” och ”We Will Rock You” firades det på flygplatsen innan spelarna klev på en buss mot New York. På onsdag kommer det att hållas en parad längs Manhattan i guldlagets ära.

USA vann VM-finalen mot Nederländerna i söndags med 2–0. Här lyfter de pokalen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.