Domagoj Vida i närkamp med Harry Maguire och Kyle Walker. Foto: Bildbyrån.

Utbuad kroat ber om ursäkt – igen

Uppdaterad
Publicerad

Den kroatiske backen Domagoj Vida blev utbuad varje gång han hade bollen i VM-semifinalen mot England på Luzjnikistadion i går kväll. Av ryska fans (vinst i förlängningen med 2-1).

– Jag vet att jag gjorde ett misstag och vill be det ryska folket om ursäkt, igen, säger Vida enligt Reuters.

Finalen mot Frankrike spelas på samma arena i Moskva på söndag och det kan bli en jobbig upplevelse för hela det kroatiska laget att spela med en sådan ljudkuliss emot sig. Relationen till Ukraina är ansträngd sedan den ryska annekteringen av Krim 2014.

Efter vinsten i kvartsfinalen mot Ryssland postade Vida en video med hälsningen ”ära till Ukraina” och fick sedan en varning av Fifa för att han spred ett politiskt budskap. 29-årige Vida spelar i dag i turkiska Besiktas.

Kroatisk ledare fick sparken efter videon

Vida, som spelat i Dinamo Kiev, har förklarat att hans hälsningen inte skulle uppfattas som politisk utan att han tackade för stödet från sin förra klubb och människorna runt den.

– Jag är ledsen men sånt är livet. Man får lära av sina misstag, säger Vida.

En kroatisk ledare som var med på samma video fick böter på drygt 130 000 kronor av Fifa och sparken av det kroatiska fotbollsförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.