Vackert mål av Isak i Real Sociedads tunga förlust

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak är målskytt igen.

Med en elegant chip kvitterade han för Real Sociedad borta mot Monaco.

Det räckte däremot inte utan Monaco vann Europa League-mötet med 2–1.

Alexander Isak var glödhet i oktober och vräkte in mål, både i landslaget och i Real Sociedad. Men i november har han varit mållös – fram till i kväll.

Och det var en vacker fullträff.

I 35:e minuten stack 22-åringen i djupled och fick en passning av Adnan Januzaj. Väl framme med målvakten visade svensken prov på kyla när han behärskat chippade in bollen i nät. Målet betydde 1–1 och kom sju minuter efter Monacos ledningsmål.

Men till Isak och Real Sociedads förtret bidrog inte målet till någon poäng i Europa League-mötet. Monaco tog ledningen på nytt tre minuter efter Isaks mål och vann med 2–1. Alexander Isak byttes ut i 73:e minuten.

En tung förlust för Real Sociedad som är trea i grupp B i Europa League med sex poäng. Monaco är tack vare segern etta med elva poäng när en omgång återstår att spela.

UEFA Europa League

AS Monaco logo

AS Monaco

2 - 1

Real Sociedad logo

Real Sociedad

Stade Louis II, Monaco
Publik: 3834
Domare: Ivan Kruzliak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.