Foto: Bildbyrån

Så tyckte läsarna om Super League

Uppdaterad
Publicerad

Efter några kaosartade dygn skrotas planerna på Super League – vad tycker du om det? Hur ser du på framtiden för europeisk fotboll? Diskutera nedan!

Super League

Tack för era kommentarer och tankar kring Super League. Nu avslutar vi chatten för denna gång.

Roger • Det här handlade enbart om pengar och girighet. Det hade inget med sportslig rättvisa att göra. Fantastisk uppslutning från fans över världen stoppade detta idiotiska förslag.

Gustav • Skönt det läggs ned, dålig idé från första början.

Johan • De bästa lagen möter de bästa lagen varje vecka - idén var inte helt dum och hade inneburit mycket rolig fotboll för fans, spelare och tränare. Man kan hoppas att Superligan återuppstår men som en större europeisk liga dit man kan både kvalificera sig och åka ur

Ingemar Olsson • Dum skallar. Dom skulle naturligtvis tagit med damlagen i Super Legue. Då hade det blivit mycket intressantare.

Liza Mohlin • det var inte så många år sedan som shl-klubbarna ville stänga ligan för att slippa dela med sig av sina inkomster till allsvenskan. en helt stängd serie måste bli helt ointressant. i alla sporter.

Henrik2 • Lättad över beskedet att den läggs ned. De stora klubbarna visar stort patos och ser storheten i att allt inte behöver vara så himla stort hela tiden. Om ligan hade startats hade det varit som om en fransk träskruv borrats rakt in i lagsportens moder och dess hjärta. Nä. Hatten av till giganterna. Hälsningar från ett Häcken/Liverpool fan

Aron • De borde spela det!

Gunnar Antoni • Superligan skulle förstöra fotbollen fullständigt. Totalt ointressant med uppvisningsfotboll som inte betyder något. Fotbollen har problem och det är de fullständigt horribla spelarlönerna. Betala bra för artister är acceptabelt men nivån i storklubbarna gör att intresse för laget och spelet minskar, det handlar bara om affärer och vinster till ägarna och storspelarna.

Anders • Skönt att det inte blev något, sedan att byta ut eller byta form på champions är något annat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Super League

Mer i ämnet