Jonna Andersson och Magdalena Eriksson. Foto: Chelsea hemsida och bildbyrån

”Väldigt roligt, otroligt häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Nyutnämnda kaptenen i Chelsea, Magdalena Eriksson, är full av förväntan inför premiären av engelska Super League.

Hon ska leda sitt lag inför fullsatta läktare på Stamford Bridge i ett hett premiär-derby mot Tottenham.

– När man tänker på söndag och allt som ska hända så känns det väldigt roligt, otroligt häftigt. Pirrigt givetvis men en skön känsla. Det är mycket förväntan och man vill bara dra igång säsongen, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

– Ett väldigt roligt sätt att dra igång säsongen, Stamford Bridge med derby och så, fortsätter hon.

Förra säsongen gick Chelsea till semifinal i Champions League men föll där i två täta möten med Lyon, som sedan vann turneringen. Trots det blev laget ”bara” trea i ligan.

– Det jag gillar med Chelsea är det är att de har höga mål och vill vinna allt de deltar i. I år ska vi ta den där Champions League-platsen och vi vill så klart vinna alla cuper vi är med i.

”Otrolig tid att spela i”

Hur är det att spela under sådan konkurrens?

– Det är ju både och så klart, men att det är tajt i toppen gör bara att jag vill träna mer och bli ännu bättre och driva framåt – man blir aldrig bekväm.

Damfotbollen är på väg in i något stort. Matchen i morgon väntas dra mycket folk till Stamford Bridge och runt om i Europa fylls arenorna av personer som vill se på damfotboll.

– Det är en otrolig tid att spela i, det händer så mycket hela tiden och man kan verkligen se utvecklingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.