Azrudin Valentic och Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna. Foto: Bildbyrån

Valentic: ”Planen är att fortsätta jobba ihop med Mellberg”

Uppdaterad
Publicerad

Duon lämnar Brommapojkarna, men assisterande tränare Azrudin Valentic hymlar inte om att tanken är att han och Olof Mellberg ska bygga vidare på sitt samarbete.

– Just nu är vi lugna och ska vila lite, men planen är att fortsätta jobba ihop, säger Valentic till SVT Sport.

I dag meddelade Brommapojkarna att huvudtränare Olof Mellberg och assisterande Azrudin Valentic inte förlänger sina avtal.

Duon förde klubben från division 1 till Allsvenskan på två år, men blir alltså inte kvar.

Valentic berättar att tanken är fortsatt samarbete.

– Vår plan är att fortsätta jobba ihop. Vi har hittat ett unikt samarbete som passar oss båda, där vi är trygga i ett koncept som varit inspirerande och utvecklande för både oss och spelarna, säger han till SVT Sport.

Du och Olof vill alltså fortsatt arbeta tillsammans?

– Ja, men det är inte klart när det blir. Vi tränar till i morgon onsdag, sedan har vi uppehåll och semester. Just nu är jag och Olof lugna. Vi ska vila lite och kanske åka till Sarajevo för att titta på derby. Vi kan nu utnyttja tiden till att titta på matcher och kolla hur andra klubbar jobbar.

”Prestigelöst samarbete”

Valentic har själv kopplats ihop med Dalkurd, en annan allsvensk nykomling, men avfärdar uppgifterna.

– Vad som händer i fotboll vet man aldrig, men Dalkurd har sin tränare och det där är bara något folk hittar på.

Är du sugen på att bli huvudtränare igen?

– Självklart vet jag vad jag kan, men det är upp till eventuellt intresserade klubbar. Möjligheten finns, men jag och Olof mår bra i vårt samarbete som är helt prestigelöst.

”Två intensiva år”

Valentic resonerar också kring varför det inte blir någon fortsättning i BP.

– Med ganska liten trupp har vi hittat optimala positioner som spelarna känner sig trygga i, hållit de friska och fått ut maximalt av deras kapacitet. Olof och jag är dock medvetna om förutsättningarna i klubben. Till sist har vi frågat oss om vi har energin att fortsätta.

Var det ert beslut att lämna?

– Ja. De här två åren har varit extremt intensiva för oss. BP är en fantastisk förening sett till helheten och förutsättningar för träningar, resor och liknande, men det finns någonstans ett maximum, säger Valentic till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.