Det verkar som att Tjeckien, trots tidigare besked, kommer att spela mot Skottland på måndag. Foto: Vladimir Simicek/AFP/TT

Vändningen: Tjeckien–Skottland i Nations League blir av

Uppdaterad
Publicerad

Först löd beskedet från det tjeckiska fotbollsförbundet (FACR) att måndagens Nations League-match mot Skottland skulle ställas in.

Nu kommer nya besked: Matchen ska bli av.

Men vilka som ska spela den är oklart.

Efter 3–1-segern över Slovakien i Nations League meddelade Tjeckiens fotbollsförbund att man ställer in måndagens NL-match mot Skottland.

Detta efter att flera tjeckiska klubbledare meddelat att de ville ha hem sina spelare, på grund av coronafall i landslagets ledarstab. Det finns i Tjeckien, både i förbundet och i olika klubbar, rädsla över ytterligare virusspridningen efter de inträffade fallen.

Corona och idrott

Oklart vilka som ska spela

Men på lördagen kom nya besked. Den tjeckiska tidningen Blesk rapporterar att FACR:s talesperson Michael Jurman informerat media om att det, efter förhandlingar med det europeiska fotbollsförbundet (Uefa), fattats beslut om att matchen ska spelas som planerat i staden Olomouc på måndag.

Det lär dock bli med ett annorlunda lag än det som besegrade Slovakien på fredagen. Jurman säger att det tjeckiska fotbollsförbundet nu överväger vilket lag de ska spela med. Inte heller kommer förbundskaptenen Jaroslav Šilhavý att leda laget.

KLIPP: Kulusevski hyllas av Forsberg: Kan bli topp fem i världen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet