Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Le Sommer tog sin åttonde titel i Champions League. Foto: Bildbyrån

Vann CL för åttonde gången: ”Jag kan inte fatta det”

Uppdaterad
Publicerad

Lyon fortsätter att imponera i Champions League-sammanhang och i går tog flera av spelarna sin åttondel CL-titel.

– Det är min åttonde gång. Jag kan inte fatta det.  Det är stort och jag är verkligen så glad i kväll, säger Eugénie Le Sommer till SVT Sport.

Lagkaptenen Wendie Renard, Sarah Bouhaddi, Eugénie Le Sommer och Amel Majri hade alla sju titlar med Lyon inför gårdens final. Nu kan de stoltsera med hela åtta stycken.

– Vi var självsäkra inför matchen även om alla, speciellt i Spanien höll på Barcelona, och trodde att de skulle vinna. Men vi är en speciell klubb och med Champions League är det något speciellt, även om vi var outsiders för andra så var vi inte det för oss själva, säger Le Sommer.

Inför finalen pratades det om att det skulle bli ett tronskifte i Champions League-fotbollen och att Barcelona nu skulle ta över. Men Lyon visade redan från start att de ville något annat och hade en 3-0 ledning efter första halvlek.

– Första halvan var galen, det var den perfekta starten. Andra halvlek var tuffare men det spelade ingen roll med vårt försprång. Du måste försvara ditt mål och vara smart och det var det vi gjorde.

Inför den här säsongen lånades 33-åriga Le Sommer ut till Lyons systerklubb OL Reign i amerikanska ligan och anslöt först vid årsskiftet.

– Resan startade i början av den här säsongen. Jag var inte där de första sex månaderna men jag följde laget och det gjorde ett grymt jobb. Återigen att vinna den här finalen är fantastiskt.

Klipp: Lyons segerfirande när domaren blåste av finalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.