VAR-kritik efter kaosderbyt mellan Tottenham och Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Videogranskningssystemet VAR var i fokus i Londonderbyt mellan Tottenham och Chelsea (1–4).

”Spurs” tränare Ange Postecoglou är inget fan.

– Jag skulle föredra att vi spelar fotboll, säger han.

Trots att derbyt bjöd på fem mål kom mycket av efterspelet att handla om domslut.

– Det kändes som att jag bara stod och väntade på olika VAR-granskningar. Det kommer bli en rättslig studie kring varje domslut på planen. Det är dit sporten är på väg och jag gillar det inte, säger ”Spurs” tränare Ange Postecoglou enligt AFP.

”Ensam i det”

Den första halvleken spelades klart efter att tolv minuter lagts till. Enligt statistikföretaget Opta var bollen i spel blott 23 minuter och 21 sekunder under halvleken.

Chelsea vann till sist derbyt med 4–1 efter två röda kort på spelare i Tottenham. Enligt ESPN granskades hela tolv stora händelser av VAR under matchen.

– Domslut är domslut, du accepterar dem eller inte. Jag vet inte om folk gillar all denna väntan. Jag skulle föredra att vi spelar fotboll men jag kan vara ensam i det, säger Postecoglou.

Australiern menar att den nya tekniken försämrar domarnas förutsättningar, snarare än tvärtom.

– Jag är uppväxt med att respektera domarens beslut. VAR underminerar domarnas auktoritet. Vi kommer vara i händerna på någon med en tv-skärm flera kilometer bort.

Håller inte med

Chelseatränaren Mauricio Pochettino var inte alls lika kritisk.

– Det här är fotboll. Vi vann och vi förtjänade det. Tekniken är där och vi måste acceptera det. Många saker händer på planen som måste granskas, säger argentinaren enligt AFP.

KLIPP: Se Chelseaanfallarens avgörande mål

Premier League

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

1 - 4

Chelsea logo

Chelsea

Tottenham Hotspur Stadium, London
Publik: 61726
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.